Lokaties en uniform

Onze scoutsgroep bestaat al sinds 1941 en is vanaf dan uitgegroeid tot een hechte groep actieve vrijwilligers. De leidingsgroep, het oudercomité, de vriendenkring en de vele sympathisanten werken samen om een amusant aanbod aan activiteiten te voorzien.

Op zondagmiddag van 14 tot 17u kunnen kinderen van 6 tot 17 jaar op onze terreinen terecht voor een toffe namiddag met hun leeftijdsgenootjes.

Er wordt gewerkt met vier leeftijdsgroepen:

• De kapoenen:   6 tot  8 jaar            Je kan scout worden vanaf het schooljaar dat je in het eerste leerjaar zit.
  • De welpen:        8 tot 11 jaar
  • De jonggivers: 11 tot 14 jaar
  • De givers:        14 tot 17 jaar

We beschikken over twee terreinen in Baasrode:

‘t Cement (VP): grenzend aan het Baasroodse broek is dit de ideale speelomgeving
De Vliet:  Het oude lokaal van de brandweer is de perfecte uitvalsbasis in het centrum van Baasrode

plan scoutsterrein

HET UNIFORM

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat uit een beige hemd, groene lange broek, korte broek of rok. Voor kapoenen en welpen raden we de aankoop van een hemd af omdat ze er snel uitgroeien. Maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar.

Wat we wel aanraden is het kopen van een T-shirt en een das. Dit zijn stukken die eigen zijn aan onze groep. Een t-shirt kost 10 euro en een das 5 euro. Deze zijn op zondag te verkrijgen op het vp.

Op de onderstaande afbeelding vindt je het uitzicht van het scoutshemd:
ok2
( Klik op de foto om te vergroten)

1: Takteken
2: Groepslintje